Statistika

  • Numri i Vizitorëve: 71,433

Ahmadinexhad dhe Zardari inaugurojnë impiantin e gazit

Presidentët e Pakistanit dhe Iranit, Asif Ali Zardari dhe Mahmud Ahmadinexhad kanë inauguruar sot punimet për një impiant gazi që do të lidhë dy vendet, pavarësisht nga kundërshtimi i vazhdueshëm i këtij projekti nga SHBA-ja. Projekti, i menduar që në vitin 1994, duhej të përfshinte edhe Indinë, e cila në vitin 2009 refuzoi, për shkak të presioneve të Uashingtonit, që në këmbim i ofroi Nju Delhit një akord për një impiant bërthamor. Do të duhen 15 muaj që ky impianti gazi të nisë funksionimin.