Statistika

 • Numri i Vizitorëve: 71,433

Alumni

Akademia Diplomatike Shqiptare ka trajnuar mbi 4400 specializant nga Republika e Shqiperisë, Kosovës, Maqedonisë, Malit te Zi, Bosnjes, Kroacisë, Sllovenisë, Italisë, Francës, Anglisë, Gjermanisë, Austrisë etj. Të trajnuarit kanë arritur nivelet më të larta të perfaqesimit, në instritucione qëndrore. Pjesa me e madhe e tyre kanë fituar grada akademike e shkencore.

 

Ndër to përmendim disa prej figurave politike, diplomatike, në arenën kombëtare dhe ndërkombëtare:

 • Agim Çeku - Ish Kryeminister i Republikës së Kosovës, aktualisht Ministër i Mbrojtjes i RKS.
 • Ferhat Dinosha - Ish zv Kryeministër i Malit të Zi, dhe Ministër i Pakicave, aktualisht Ambasador i Malit të Zi në R.SH.
 • Gëzim Hajdinaga - Kryetar i Bashkisë Ulqin, Mali i Zi.
 • Gjeneral Sulejman Selimi - Ambasador i RKS në Tiranë.
 • Daut Haradinaj - Deputet i Kuvendit të Kosovës dhe Nënkryetar i AAK.
 • Nait Hasani - Deputet i Parlamentit të Kosovës.
 • Femi Mujota - Ish. Ministër i Mbrojtjes, aktualisht Deputet i RKS.
 • Dr. Ram Buja - Ministër i Arsimit të Republikës së Kosovës.
 • Dr. Rexhep Hoti - Ish Deputet i Parlamentit të Kosovës.
 • Burim Qorri - Sekretar i Parë i Ambasadës së Kosoves në RSH.
 • Arben Muhameti - Sekretar i Parë i Ambasadës së Kosovës në Romë.
 • Dr. Qani Mehmeti - Gazetar i shquar i Republikës së Maqedonisë.
 • Arben Çeku - Ambasador i Republikës së Shqiperisë në Maqedoni.
 • Princi Leka - Trashëgimtar i Familjes Mbretërore.
 • Marela Lovrec - Administratore dhe Profesoresh në Universitetin EMUNI.
 • Kudusi Lame - Gjeneral.
 • Arlind Sejdiaj - Ambasada e Shqiperisë në Austri.
 • Dr Ardit Çollaku - President i shoqatës së studentëve Shqipetarë në Universitetin La Sapienza, Romë.
 • Gojart Salja - Drejtor Dege në BKT.
 • Ermal Pronjari - Jurist i Bashkisë Durrës.
 • Sajmir Tahiri - Deputet, Kryetar i Partisë Socialiste, Tiranë.
 • Dr Abaz Lleshi - Gjeneral, Ministria e Mbrojtjes së Republikës së Shqiperisë.
 • Lefteri Lleshi - Kryetare e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.
 • Klevis Bistro - Shef i kabinetit në Ministrinë e Punës dhe Çështjeve Sociale.
 • Kreshnik Collaku- Ish Ambasador i Shqiperisë në SHBA.
 • Liljana Kola - Kryetare e Partisë Demokratike, Qarku Durrës.
 • Fejzi Lila - Drejtor i Përgjithshëm i Alb Krom në RSH.
 • Dr. Alban Daci - Sekretar për Arsimin në AK.
 • Altin Dauti - Sekretar për Ekonominë në AK.
 • Erjon Gjergji - Shef i Protokollit në AK.
 • Redi Ramaj - Sekretar Organizativ i AK.
 • Rezart Balla - Sekretar për Marrëdheniet me Publikun, AK.
 • Luljan Doraci - Shef seksioni në kufi Durrës.
 • Mikel Golgota - President i SH.P.K. Contruction Durrës.
 • Elvana Shtëpani - Petagoge në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja, Dega: Anglisht
 • Alban Përmeti - Kryeredaktor i Revistes Periodike Shkencore "Global Challenge"