Statistika

  • Numri i Vizitorëve: 71,433

Republika Çeke: Klaus lë presidencën

Me një akuzë për tradhti të lartë, të dekretuar nga Senati dhe me një besueshmëri prej 26%, euroskeptiku, Vaklav Klaus lë sot presidencën e Republikës çeke, në përfundim të dy mandateve prej dhjetë vjetësh. Dhe, pas 23 vjetësh, tërhiqet edhe nga politika, pasi çekët i kthyen krahët. Duke filluar që nesër, në vend të tij do të jetë Milos Zeman, eurofederalist i matur dhe presidenti i parë, i zgjedhur me votim direkt nga Kreu i Shtetit.